Keskiviikkoisin Laajiksessa skeittaavat tytöt

Tämän vuoden kesäkuussa käänsin uuden sivun elämässäni, kun aloitin uutena harrastuksena skeittaamisen. Minun ja laudan välinen, joskus hieman takkuinen, yhteistyö vei mennessään ja kesän lopulta jouduinkin sen kysymyksen äärelle, että missäs sitä nyt skeittaamista jatkaisi. Onneksi hätiin tuli pääkaupunkiseudulla toimiva Tyttörullalautailijat Ry, joka on sopinut talven ajaksi kolme järjestövuoroa tytöille. Yksi näistä vuoroista on yhteistyössä Laajasalon nuorisotalon kanssa aina keskiviikkoisin Laajasalon nutan skeittitiloissa.

Parhaiten mieleeni ensimmäisestä kerrasta Laajasalon nutalla on jäänyt nuoriso-ohjaaja Liisa Nykäsen lämmin vastaanotto ja mieletön tunnelma skeittisalin puolella, joka on kooltaan helsinkiläisen yksiön kokoinen, mutta sitäkin suurempi tunnelmaltaan. Tästä paikasta on tullut ehdottomasti parhaimpia paikkoja skeitata. Sen luo tila ja tietenkin parhaat skeittikaverit.
Skeittivälineistö on kattava ja flatilla (lattia) on aloittelevienkin tilaa liikkua. Löytyy miniramppia, pyramidia, kaikennäköistä ja – kokoista kaarta, sekä vielä kokeneemmille reiliä että kurbi. Annan erityisesti näin aloittelevana skeittaajana plussaa Laajasalon pienelle kaarelle, johon olen uskaltanut harjoitella eri temppuja.

skeitti2

Janden fs boardlslide kurbissa

skeitti3

Allekirjoittaneen siosima kaari. Esimerkkiä tempusta rock to fakie antaa Reetta.

Yksi asia on ainakin varma, Laajasalossa ei voi olla tutustumatta samanhenkisiin tyttöihin! Olen saanut sekä uusia ystäviä, että monia kullanarvoisia vinkkejä kokeneemmilta temppujen hiomiseen. Siksi suosittelenkin jokaista tyttöä, joka on vähäänkään kiinnostunut skeittaamisesta, tulemaan Laajasaloon. Olen harrastanut monia eri lajeja ja skeittaamisessa on ollut ehdottomasti pienin kynnys aloittaa. Aivan varmasti löytyy aina joku joka lainaa lautaa ja suojavarusteita ja opettaa skeittaamisen saloja kädestä pitäen (tarvittaessa vaikka kirjaimellisesti.) Tyttöjen seura tarjoaa välillä tarvittavaa vertaistukea ja kenenkään ei tarvitse pelätä itsensä puolesta. Tässä lajissa on suurin vaara saada todella syvät naururypyt.

skeitti4

Oonan bs smith minissä

Omasta puolestani olen todella kiitollinen kaikille skeittikavereille ja ennen kaikkea Laajasalon nutalle, joka omalta osaltaan edistää tyttöjä saamaan jalansijaa tässä lajissa. Uskon, että tyttöjen määrä skeittaamisessa tulee kasvamaan hurjasti vielä lähivuosina sekä varmasti myös Laajasalon nutan tyttöjen keskiviikkoillasta löytyy lisää skeittaamisesta kiinnostuneita tyttöjä. Ei muuta kuin sekaan vaan!

Teksti: Krista-Maria Uusitalo
Kuvat: Leena Vänni ja Krista-Maria Uusitalo (ylin kuva)