Kohti uutta tilaa: FAQ – usein kysytyt kysymykset

Päätimme kirjoittaa tänne lyhyen “Usein kysytyt kysymykset” artikkelin aiheesta mitä uusi nuorisotila tuo tullessaan ja mitä se merkitsee alueen nuorille, sillä kysymyksiä on noussut aiheesta.

Milloin nuorisotila valmistuu?

Uuden ostoskeskuksen rakentaminen on pysynyt aikataulussa ja avajaisia nuorisotilaan pitäisi viettää marraskuun loppupuolella.

Mikä uuden tilan nimi on?

Tilalla ei ole vielä nimeä. Toimintaa suunnittelemassa on mukana Kummiluokka kevään ja syksyn aikana, jotka luultavasti tulevat lanseeraamaan nimikilpailun.

Onko uudessa tilassa enää tiloja nuorille olla ja hengailla?

Kyllä on. Meillä tulee olemaan noin 300 neliötä avointa ja valoisaa tilaa sekä soppia, joihin voi käpertyä lukemaan tai juttelemaan. Meille rakennetaan paraikaa myös uutta tilavaa keittiötä joka mahdollistaa entistä paremman kokkaustoiminnan.

Tiloistamme tulee pääsemään myös suoraan kirjaston tiloihin.

Miten ympäristötoiminta liittyy Laajasalon nuorisotilaan?

Laajasalon nuorisotalo kuuluu Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikköön. Tähän yksikköön kuuluvat myös:

Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö tukee nuorisotyöllistä ympäristö- ja luontokasvatusta, mahdollistaa nuorille ympäristö-, seikkailu- ja leiritoiminnan kokemuksia, tukee nuorten omaehtoista toimintaa ympäristön puolesta sekä lisää nuorten ympäristötietoisuutta. Yksikkö toimii myös alueellisena nuorisotyöyksikkönä, jossa teemme vahvasti yhteistyötä koulun kanssa mm. Ruuti-toiminnan ja Nutavälkän kautta.

Toimintaa määrittää kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan toimintasääntö sekä nuorisotyöyksikön erityisprofiili, joka tässä tapauksessa on ympäristötoiminta.

Mitä tapahtuu puntti ja skeittisalille?

Vanha talo puretaan, joten myös nämä tilat puretaan. Uudessa tilassa on 400 neliötä vähemmän tilaa, joten niitä ei myöskään rakenneta uuteen tilaan. Ostoskeskuksessa tulee olemaan Fitness24Seven.

Skeittausmahdollisuuksia Helsingin alueella:

Täältä löytyy Helsingin kaikki skeittipuistot. Sivuilla on myös linkki Helsingin skeittiohjelmaan (2015-2019). Voit lukea lisää myös kaavoituksista: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/ulkoliikuntapaikat/liikuntapuistot-kentat-ja-lahiliikuntapaikat/skeittipuistot

Lue lisää:

Tulemme muuttamaan marraskuussa uusiin tiloihin!