Ruuti aikataulut Ymny:ssä vuonna 2018

 

Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikössä RuBua toteutetaan tiedonkeruun menetelmällä.

Tämä tarkoittaa sitä, että joka kevät keräämme nuorilta vastauksia ympäristö-tiedonkeruuseen mm. Reaktori-tapahumassa sekä alueen kouluilla, jotka ovat Laajasalon ja Sakarinmäen peruskoulut. Laajasalossa tiedonkeruu tehtiin jo 17.4. ja Sakarinmäkeen lähdemme tiistaina 8.5. Tiedonkeruu tehdään kouluajalla luokissa kiertäen. Nuoriso-ohjaajat kertovat samalla Ruuti-toiminnasta.

 

Vuoden 2018 aikatauluja

 

Tiedonkeruun tarkoituksena on kartoittaa nuorten mieltymyksiä ympäristö, – seikkailu, – ja luontoasioista. Tiedonkeruun vastaukset vaikuttavat suoraan toimintaan, jota yksikössä tehdään ja mihin ohjaajien työaika menee. Tiedonkeruu toimii samalla äänestyksenä, jossa jokaisen nuoren ääni merkkaa.

Tiedonkeruun jälkeen seuraava vaihe ovat työpajat, jossa nuoret suunnittelevat ja ideoivat konkreettisia toimenpide-ehdotuksia vastausten perusteella ja tuottavat näistä valmiit esitykset neuvottelukuntaa varten, jossa ehdotukset päästään esittelemään.

Neuvottelukuntaa emme tule luultavammin järjestämään yksikössä, sillä tapamma tehdä kiedonkeruuta on hyvin erinlainen.

Vuonna 2017 Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksiköstä lähti nuorten äänestykseen kolme toimenpide-ehdotusta, joista kahteen saatiin rahoitusta Ruuti-Gaalassa, joka järjestettiin joulukuussa. Ruuti-rahaa saatiin Laajasalon festivaaleihin sekä Nuorten ekokahvilatoimintaan.

Tee aloite.

Lue lisää:

Ruuti-rahoja myönnettiin Laajasalon katufestareihin ja ekokahvilatoimintaan