Nuorten Ekokahvilan ensimmäinen viikko!

Nuorten Ekokahvilan pirteät kesätyöntekijät aloittivat työnsä 4.6. Viikkoon on mahtunut perehdytystä, retkiä mm. Kumpulan koulukasvitarhalleja Syötävään puutarhaan Mustikkamaalle, leivontaa, tavarapyörän haltuunottoa, mainostamista ja kahvilan pitoa Laajasalon kirjaston sisäpihalla.

Ensi viikolla Nuorten Ekokahvilan löytää Kumpulan koulukasvitarhalta osoitteesta Vähäkyröntie 3 – tervetuloa herkuttelemaan! :)

 

Nuorten oma idea

Nuorten Ekokahvila on helsinkiläisten nuorten vaikuttamisjärjestelmä Ruudista noussut idea, johon on tulevaksi kesäksi palkattu 16 – 17 -vuotiaita kesätyöntekijöitä, jotka saavat toiminnasta paitsi kesätyökokemuksen ja palkkaa, myös koulutusta kahvilatoiminnan saloihin. Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö luotsaa toimintaa ja tarjoaa nuorille myös mahdollisuuden suorittaa hygieniapassi.

Nuorten Ekokahvila toimi ensimmäistä kertaa helmikuussa 2018 nuorten talvilomatapahtuma Reaktorissa ja nyt vuorossa on pop up tyyppinen liikkuva kesäkahvila. Toiminta jatkuu kesän jälkeen Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikössä, josta toiminta siirtyy myöhemmin Nuorten ympäristötilaan, joka on tällä hetkellä rakenteilla Laajasalon uuden ostoskeskuksen tiloihin.

Missä kahvila liikkuu kesällä?

Kahvila toimii pop up -periaatteella ja se tulee kiertämään Laajasalossa sekä sen lähialueilla, jonka lisäksi olemme osan aikaa ainakin Kallahden Nutafudis-tapahtumassa, Kumpulan koulukasvitarhalla, Vartiosaaressa ja NuoriEspa -tapahtumassa.

Seuraa meitä myös Instagramissa: nuorten_ekokahvila

Ole meihin yhteydessä/vinkkaa paikkaa tai anna palautetta: nuortenekokahvila@gmail.com

 

Kesäkuun aikataulu

Mikä on Nuorten Ekokahvila?

-Ruuti-aloitteesta noussut nuorten idea
-Kahvilatoimintaa vahvoilla ekologisilla arvoilla
-Toimii nuorisotalolla, sen lähialueilla ja tapahtumissa
-Kahvilapyörä osana toimintaa

Miksi järjestetään?

-Taustalla nuorten halu toimia ympäristön puolesta
-Toiminta tukee nuorten aktiivista ympäristökansalaisuutta

Kuka tekee?

Nuoret idän alueella yhteistyössä Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikön kanssa.

Ole nuoriso-ohjaajiin yhteydessä: laajasalon.nuorisotalo@hel.fi

Miten tehdään?

-Nuoret tekevät itse
-Tekemällä eettisiä ja ekologisia valintoja
-Suosimalla lähiruokaa, luomua ja Reilua kauppaa
-Tarjoamalla nuorille työllistymismahdollisuuksia