Tapahtumatuottajanuorten kurssilla ideat lentävät

Tapahtumatuotantokurssi alkoi 26.5. Oranssi ry:n tiloissa Suvilahdessa.

Suvilahti, takana pilkottaa myös Oranssin tilat

Aloitusviikonlopun aikana tutustuimme nuorten kanssa Oranssin toimintaan ja mahdollisuuksiin sekä nautimme uskomattomat lounasmätöt ravintola Lämmössä. Sunnuntaina lähdimme tutustumaan Maailma Kylässä festivaaleihin, jossa nuoret pääsivät kyselemään festareiden ohjelmapäälliköltä Johanna Eurakoskelta kinkkisiä kysymyksiä sekä tutustumaan siihen mitä Kepa ry oikein tekee.

Bäkkärillä Maailma Kylässä -festivaaleilla 27.5.2018

Viikonlopun aikana käsiteltiin muun muassa sitä kuinka paljon olemme Ruuti-rahaa saaneet Laajasalon festivaalien järjestämiseksi ja minkälainen on hyvä tapahtuma. Mitä kaikkea tulee ottaa huomioon, jotta tapahtuma on onnistunut ja mihin riskeihin on syytä varautua.

Jaoimme kokemuksia erilaisista tapahtumista ja miten ekologisuus, eettisyys on otetut huomioon ja kuinka kurjaa on jos tapahtumassa on liian vähän vessoja. Kävimme läpi myös tapahtumatuottajan muistilistaa, artistien hostausta ja mitä siinä tulee huomioida.

Kaisaniemen puisto, Maailma Kylässä -festivaalit

Tapasimme uudestaan 13.6. ja 19.6 Kallion kirjaston Dekkarihuoneessa, jossa jatkotyöstimme aloitusviikonlopun aikana syntyneitä ideoita ja aloimme jo kartoittamaan ketä artisteja tapahtumaan haluttaisiin buukata. Työstimme viestintäsuunnitelmaa ja budjettia, tapahtuman lupia, viestintää, lupa-asioita sekä tietysti turvallisuutta.

Saimme idän viestintätiimistä Ekkiksen käsittelemään kanssamme viestintämahdollisuuksia ja Helsinki-ilmettä sekä tapahtumatuotantoyksiköstä Ilonan joka kertoi mm. turvallisuus- ja pelastussuunnitelmista, riskikartoituksesta ja muista asioista joita tuottajan täytyy ottaa huomioon.

Mikä sun hiilijalanjäki on?

Työtehtäviä ja vastuita on jaettu ja vaikka heinäkuussa pidämme taukoa, hommat pyörivät, sillä artistisopimukset tulee laatia, turvallisuus- ja pelastussuunnitelma aloittaa, lava on jo alustavasti varattu, mutta telttoja tullaan tarvitsemaan. Nuorten suunnittelema julistepohja lähtee kesä-heinäkuun vaihteessa viestintään, jotta graafikko pääsee tarttumaan siihen ja mainostus aloitetaan toden teolla heinäkuun puolivälin jälkeen.

Tähän mennessä varmaa on, että tapahtumassa tullaan loistavan livemusiikin lisäksi nauttimaan taiteesta ja kulttuurista, kilpailuista, hyvästä edullisesta ruuasta ja oheisohjelmasta. Nuoret toivovat tapahtumaan myös Itämeri-lipaskeräystä ja sumopainia!

LaajikaFest la 15.9. klo 14 – 18.00, lisätietoja heinäkuun lopulla.